SBI Clerk Main Current Affairs Questions | 6th August

SBI Clerk Current Affairs Quiz

Current affairs are the foremost of every competitive exam. It is the key and paramount factor that can help you score well if you are furnished with the latest details. Current affairs cover various sections like Banking, static and current news that is happening all around. It is the game-changer of every exam. Most of the questions asked in the banking exam are from the current part. Most important exam of the year i.e. SBI Clerk main 2019is around the corner. It becomes preponderant for you to cover the GA part of the last few months. To help you with your learning The Hindu Review of each month is provided on bankersadda. Attempt the quiz and analyze how much you are updated for the upcoming exams.Attempt This In Hindi
1. Formula One driver Lewis Hamilton hunted down Max Verstappen to win the Hungarian Grand Prix. Hamilton belongs to which of the following Car team?
Renault

Mclaren

Mercedes

Ferrari

Red Bull Racing

Solution:

Lewis Carl Davidson Hamilton MBE is a British Formula One racing driver, currently racing for the Mercedes team.

Q2. Cricket commentator_____________________ who used to draw pictures of the game’s progress on airwaves with his fine command of the English language, from the mid 1960s through to the 1980s, passed away .
Manoj Prabhakar

Venkatraman Ramnarayan

VB Chandrasekhar

Anant Setalvad

Vijay Bharadwaj

Solution:

Cricket commentator Anant Setalvad, who used to draw pictures of the game’s progress on airwaves with his fine command of the English language, from the mid 1960s through to the 1980s, passed away.

Q3. India’s Satwiksairaj Rankireddy and Chirag Shetty scripted a piece of history by breaching the ‘Chinese Wall’ of reigning World champions Li Jun Hui and Liu Yu Chen, with a victory in the men’s doubles final of the________________Tournament in Bangkok.
World Championships

Sudirman Cup

Thomas Cup

Uber Cup

Thailand Open badminton

Solution:

India’s Satwiksairaj Rankireddy and Chirag Shetty wins Thailand open badminton.

Q4. Name the all-weather tracked-chassis Quick Reaction Surface-to-Air Missile which was recently launched by DRDO of the Integrated Test Range at Chandipur in Odisha.?
Prithvi

QR-SAM

Agni

Nag

Akash

Solution:

India successfully test-fired its all-weather tracked-chassis Quick Reaction Surface-to-Air Missile (QR-SAM) from a mobile launcher at launch complex III of the Integrated Test Range at Chandipur in Odisha.

Q5. Name the Veteran Gujarati journalist, author,columnist, writer and editor who has passed away recently?
Chimanlal Trivedi

Bhogilal Sandesara

Bhavin Gopani

Kanti Bhatt

Akshay Ramanlal Desai

Solution:

Veteran Gujarati journalist, author and columnist Kanti Bhatt passed away.

Q6. Name the IIT institute where recently Human Resources Development Minister inaugurating Technology Expo?
IIT Bombay

IIT Delhi

IIT Kanpur

IIT Roorkee

IIT Madras

Solution:

Human Resources Development Minister inaugurating Technology Expo at IIT Delhi to showcase the latest innovation in the field of science and technology.

Q7. HSBC has announced the departure of its Chief Executive Officer John Flint Noel Quinn, the head of HSBC’s Global Commercial Banking unit. What is the full form of HSBC.
Hongkong and Shanghai Banking Corporation

Hongkong and Switzerland Banking Corporation

Hongkong and Sweden Banking Corporation

Hongkong and Sudan Banking Corporation

Hongkong and Swaziland Banking Corporation

Solution:

The Full form HSBC is Hongkong and Shanghai Banking Corporation.

Q8. Name the IT Company who recently appoints Debashis Chatterjee as MD and CEO.
Microsoft

Accenture

Wipro

Mindtree

HCL

Solution:

Indian IT company Mindtree Ltd has announced the appointment of Debashis Chatterjee as its new Managing Director and Chief Executive Officer.

Q9. Name the city where Isro has set up a directorate of space situational awareness and management aiming at protecting high valued space assets from space debris close approache

Comments

Popular posts from this blog

সাহিত্যৰথী লক্ষ্মীনাথ বেজবৰুৱা

নলিনীবালা দেৱী

অম্বিকাগিৰি ৰায়চৌধুৰী